Vilfredo Leon (©AFP)
Vilfredo Leon (©AFP)

Oboren rekord: Vilfredo Leon odservirao 13 asova protiv Srbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 23:44

Strašno izdanje zvezde Peruđe

Padali su danas rekordi u Ligi nacija. Ostaće upisano da je odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovala u obaranju rekord, ali ni za jedan od ta dva direktno nije zaslužna. Poljaci su ostvarili drugu pobedu u Ligi nacija savladavši izabranike Slobodana Kovača sa 3:1 u setovima, a Vilfredo Leon je pojeo našu selekciju i postao nosilac rekorda. 

Osvojio je 26 poena Vilfredo Leon za Poljake, a čak 13 stigli su tako što je odservirao as. Ne samo da je Kubanac koji igra za Poljsku nadmašio prethodni rekord, već ga je skoro dupliraio. Vlasnici rekorda sa sedam as servisa na jednom meču bili su Japanac Nišida i Australijanac Voker.

Izabrane vesti

Takođe, zvezda Peruđe oborila je i rekord Lige nacija u brzini servisa. Poklopio je Vilfredo Leon loptu, dostigla je brzinu od 135,6 kilometara na sat, a pre toga je vlasnik najbržeg servisa bio Italijan Ivan Zajcev. Njegova bomba iz 2018. godine išla je ravno 134 kilometra na sat.


Pored individualnih rekorda postavljen je i timski. Poljska je odservirala 17 asova, što je za tri više nego što su ih imali Italijani u pobedi nad Brazilom od 3:2. Pao je rekord star tri godine, a uz Leonovih 13 po jedan su odservirali Aleksander Slivka, Norbert Huber, Jakub Kočanovski i Fabijan Žizga.



tagovi

Vilfredo LeonMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara